Custom velden importeren

Wil je achteraf bij een custom veld gegevens importeren, bijvoorbeeld omdat je een veld pas hebt aangezet nadat de registratie van je evenement al open was? Het is mogelijk om in één keer meerdere waardes te importeren.

Een import is een spreadsheet die er als volgt uitziet:

ID Waarde
1 101 Voorbeeld 1
2 102 Voorbeeld 2
3 103 Voorbeeld 3

De ID in de eerste kolom kan een registratienummer, aankoop ID of bestelnummer zijn en hoort bij de registratie, aankoop of bestelling waarbij je een waarde wilt importeren. In de tweede kolom staat de waarde die moet worden geïmporteerd bij het custom veld.

Tip: het is niet nodig om een zogenaamde 'header rij' toe te voegen (de rij met titels van de kolommen).

Door een export te maken van registraties of aankopen kun je de benodigde IDs verkrijgen. Afhankelijk van het type veld waarvoor je gegevens wilt importeren, maak je een keuze voor het type export. Gebruik onderstaande tabel om te bepalen welke export je nodig hebt.

Type veld ID aanwezig in export
Ticketveld Registraties
Productveld Aankopen
Orderveld Registraties en aankopen

Tip: twijfel je nog hoe de import eruit moet zien? Tijdens het toevoegen van een import in Atleta wordt er een uitgebreid voorbeeld getoond van hoe de import er uit moet zijn voor het specifieke veld waarbij jij iets wilt importeren.

Nadat je de export hebt gemaakt en geopend, isoleer je de IDs waarbij je gegevens wilt importeren. Plaats alleen de IDs in een lege spreadsheet, in de eerste kolom. Voeg vervolgens in de tweede kolom de te importeren gegevens toe.

Sla het bestand op als CSV. Je bent nu klaar om het aan te bieden aan Atleta. Atleta analyseert het bestand nadat je het hebt geüpload op mogelijke problemen en toont hiervan een samenvatting. Als er geen problemen zijn gevonden kun je de import direct afronden. Als er wel problemen zijn gevonden heb je twee opties:

1. Je kunt kunt de import alsnog uitvoeren, waarbij de ongeldige rijen worden overgeslagen, en alleen de rijen die wel geldig zijn, worden geïmporteerd.
  2. Je corrigeert de ongeldige rijen in het bestand en uploadt het vervolgens opnieuw.

Samenvattend:

1. Maak een export van registraties of aankopen.
  2. Isoleer de registratienummers, aankoop IDs of bestelnummers waarbij je gegevens wilt importeren.
  3. Plaats deze in een lege spreadsheet, in kolom 1, en voeg de te importeren gegevens toe in kolom 2.
  4. Sla het bestand op als CSV en upload het in Atleta.
  5. Controleer de gegevens en rond de import af, of probeer het opnieuw.

Deelnemerdasboard

Wanneer het custom veld niet door deelnemers mag worden gezien en aangepast, schakel je het custom veld uit bij Jouw evenement > Velden.