Handmatig startnummers toewijzen

Je kunt handmatig startnummers toewijzen als je wilt afwijken van Atleta's standaard toewijzing. Je kunt bijvoorbeeld handmatig startnummers toewijzen als het startnummers van een deelnemer afhangt van het resultaat van vorig jaar, of als ze een speciaal verzoek hebben gedaan om een specifiek startnummers te krijgen.

Volg de drie stappen hieronder om handmatig startnummers toe te wijzen.

1. Maak een export van registraties

Ga naar het deelnemersoverzicht en maak met behulp van de filters aan de linkerkant een selectie van de deelnemers waaraan je handmatig een startnummers wilt toekennen. Zorg ervoor dat je de juiste ticket filters selecteert. Het is geen probleem als sommige deelnemers die geen handmatig startnummer zouden moeten krijgen toch in deze selectie terechtkomen. Probeer de selectie gewoon zo smal mogelijk te maken. Maak vervolgens een export.

2. Open de spreadsheet en voeg je startnummers toe

Open de gedownloade export met een programma zoals Excel. Je zou nu een lijst moeten zien van alle verkochte ticket in je selectie. Verwijder alle rijen waaraan je geen handmatig startnummer wilt toewijzen. Voeg vervolgens, na de tweede kolom die het Registratienummer bevat, een nieuwe kolom in. Vul in deze kolom de startnummers in. Je spreadsheet zou er als volgt uit moeten zien:

Zorg ervoor dat in de tweede kolom de Registratienummers staan en dat de derde kolom de startnummers bevat die je wilt toewijzen.

3. Kopieer de waarden van je spreadsheet en plak ze in het vak in Atleta

Nadat je klaar bent met het invoeren van startnummers in de spreadsheet, selecteer je alle cellen in de tweede en derde kolom (dus de Registratienummers en startnummers) en kopieer je de waarden. Kopieer de koptekst rijen niet mee. Ga vervolgens naar de startnummer reeks in Atleta waar je de startnummers wilt toevoegen en klik op het tabje 'Handmatige invoer'. Plak vervolgens de waarden in het vak en klik op Reeks opslaan: