Gebruik Facebook Pixel

Facebook Pixel kan eenvoudig worden geïntegreerd, of je nu de embed code (website widget) of de rechtstreekse link naar het Atleta registratiepagina gebruikt. De aanbevolen manier is om de embed code op je website te gebruiken, omdat het vaak helemaal geen configuratie vereist en het cross-domein tracking vermijdt. Als je geen website hebt of gewoon de embed code niet wilt gebruiken, kun je Facebook Pixel natuurlijk gebruiken op de directe registratiepagina.

Installatie: Via de embed (aanbevolen)

De embed code detecteert en gebruikt automatisch bestaande integraties op je website, dus je hoeft alleen Facebook Pixel aan je website toe te voegen, als dat nog niet het geval is. Het maakt niet uit hoe je de Pixel code op je website inlaadt.

Installatie: via de Atleta registratiepagina

Als je de directe link naar de checkout gebruikt, kun je inloggen bij Atleta en je Facebook Pixel-ID toevoegen via de integratiepagina in de projectinstellingen.

Wil je de activiteit op je website en je Atleta inschrijfformulier meten? Je moet dan Google Tag Manager op je website gebruiken en Cross Domain Tracking inschakelen, of de embed code gebruiken (zie hierboven).

Facebook-pixel

Atleta stuurt gebeurtenissen naar je Facebook Pixel over hoe bezoekers door de checkout klikken en wanneer een bestelling wordt geplaatst. Je kunt deze informatie gebruiken bij het definiëren van doelgroepen en conversies in Facebook Business Manager.

Evenement: CheckoutStep

Velden: event_id, event_title, step (ticket, personalisatie, extra's, details of betaling)

Evenement: Purchase

Velden: event_id, event_title, content_type, content_ids, contents, currency, value (het totale orderbedrag)